Het ontstaan van de cattery

Toen ik gebeld werd door mijn zoon die voor zijn werk in Frankrijk reed en mij vertelde dat hij een jong katje aan de kant van de weg had gevonden zei ik meteen dat hij haar moest meenemen.

Eenmaal aangekomen in Nederland bleek het om een kitten te zijn van rond de 5 weken oud die er erg slecht aan toe was. Meteen was zichtbaar dat 1 van haar pootjes verlamd was en het kitten zeer onverzorgd en ondervoed was. Na veel dierenarts bezoekjes is het helemaal goed gekomen met Tijgie en loopt ze vrolijk rond op 3 poten.

In 2009 is mijn dochter op zich zelf gaan wonen en heeft Tijgie toen meegenomen. Ik miste al snel een kat om me heen en door Tijgie was meteen de katten liefde weer opgebloeid.

Vroeger heb ik altijd al poezen gehad en speciaal was voor mij poes Pluimpje. Haar heb ik 11 jaar gehad en wanneer Pluimpje kittens verwachten wachten ze altijd totdat ik thuis was. maar na mijn trouwen werd er al snel een hond genomen en was ik de katten een beetje vergeten. Maar ik wilde nu toch wel weer heel graag een nieuwe kat.

Tijgie had een apart uiterlijk en ben toen op internet opzoek gegaan naar een vergelijkbare kat en ben toen uitgekomen op de Pixie-bob. Ik ben toen opzoek gegaan naar fokkers van dit ras en heb toen mij eerste Pixie-bob Kiana gekocht. Ik was zo verliefd op haar dat ik na 3 weken besloot een
vriendinnetje voor haar te zoeken en zo kwam ook Dylana bij ons wonen.

Doordat ik vroeger ook al nestje had gehad met mij poes pluimpje begon dit ook weer erg te kriebelen en zo is mijn cattery ontstaan. Ik heb de cattery vernoemt naar mij eerste Pixie-bob Kiana en zo ben ik gekomen op
‘’Pixie-bob cattery Kianadutch’’.

Sinds 2017 heb ik de cattery uitgebreid met de Maine Coon wat altijd al een droom was om naast de Pixie-Bob ook de Maine Coon te mogen fokken. Na inlezen en onderzoeken mochten in 2017 de eerste Maine Coons bij ons komen wonen en werd het Pixie-Bob en Maine Coon cattery Kianadutch.