ReferentiesOnze Tiggy, is al weet ruim een jaar bij ons, en wat een geweldig meisje is het, ze miste alleen een maatje.

Ed en ik die op de zelfde dag jarig zijn hebben net als bij Tiggy een maatje bij Ellen uitgezocht,voor onze verjaardag,  onze Jax een prachtig mannetje zeer aandoenlijk en ooh zo lief.

Er was geen enkele twijfel om dit weer bij Ellen te doen, we weten wat we aan haar hebben, betrouwbaar, lief, zeer lief voor haar katten en kittens en ze is voor ons ook meer dan een kattery.

Onze lieve vriendin Mariette heeft een broertje van Tiggy en Jax en ook zo’n prachtig geweldig lief dier, die is inmiddels ook besmet geraakt aan het ras.

Wat een liefde krijg je van deze kanjers en gezelligheid, ze willen altijd bij je in de buurt zijn, nu met z’n tweeën heerlijk kroelen samen, daarom wil je ze toch? .

Zoek je een goeie zeer betrouwbare fokster, neem dan contact op met Ellen. Je wordt er heel blij van.

Het is een kanjer.

Groetjes Lotte en Edgar

Katten zijn er mijn hele leven al. Ze kwamen of uit het asiel of ze kwamen aanlopen.

Een raskat? Tot vorig jaar Lot en Ed (dierbare vrienden van mij) Tiggy hadden uitgezocht bij Ellen. Ik ging mee kijken. Het was geweldig!


Nu gingen Lot en Ed voor een speelmaatje voor Tiggy opnieuw naar Ellen en ik ging weer mee. Daar was Jax voor Lot en Ed. Daar was ook Zorro! Liefde op het eerste gezicht!


Ik had net twee weken daarvoor besloten, dat er een maatje bij zou komen voor één van mijn andere katten (zijn maatje moest inslapen) Bij Ellen is het een geweldig kattenhuis! Wat een liefde, geduld en zorgzaamheid heeft zij voor al haar katten. Werkelijk alle katten zijn bijzonder en allemaal even lief, open, toegankelijk en sociaal.


Inmiddels is Zorro al ruim tweeënhalve maand bij mij en het is een fantastische kater in alle opzichten! Hij had zijn plek bij de andere drie katten zo ingenomen. Zorro is open, vriendelijk, nergens bang voor, sociaal, ondernemend, nieuwsgierig, wijs, enz.


Vooral is hij zoooooo LIEF!


Binnen drie dagen even een bezoekje aan de dierenarts. Die zei, “Wat een schitterende kater” en later “Wat een goede fokster”. Ja daar ben ik het helemaal mee eens! Bij Ellen hebt u alles in één, een geweldige kat, liever bestaan ze niet en een hele goede en betrouwbare fokster! Zorro is een feest in huis. Hij is licht, wijsheid en heel heel veel liefde!

Mariette Klomp, het blije vrouwtje van Zorro

Wij, Patrick, Geke & Liam, wonen samen met onze 4 poezebeestjes. We hebben 3 Pixiebobs genaamd Bacchus, Adonis (beide jan. 2013) en Sara (apr. 2014). Sindskort hebben we er ook een Maine Coon dame bij genaamd Ayla (juni 2018). Al onze katten komen bij Kiana Dutch vandaan en we hebben altijd goed contact met hen gehad.

Afgelopen zomer, toen het eerste Maine Coon nestje van Ellen een aantal weken oud was, kregen we voor het eerst weer kriebels. Zullen we? Er is nog genoeg ruimte en ze waren zo schattig. De Maine Coon was destijds in 2012/13, na de Pixiebob, al een kattenras wat ons erg leuk leek. Na wat kort mail verkeer met Ellen te hebben gehad, besloten we het nog maar even niet te doen. Ons favoriete blauwe schildpad poesje bleek al gauw gereserveerd. Wel bleef een zwak voor een zwart poesje die door de weken heen hoe lang hoe meer rood van haar papa liet zien. Toen kwam die ene dag.

De kittens waren 13 weekjes geworden en gingen naar hun nieuwe mandjes. Maar dat is gek… Waarom zagen we naast het zwarte poesje ook nog steeds foto’s komen van het blauwe schildpad poesje, het poesje met die prachtige tekening op haar koppie? Al snel bleek dat 1 van haar nieuwe baasjes erg allergisch bleek en ze dezelfde dag nog teruggekomen is. Toen is alles snel gegaan. We waren zo verliefd op haar, we laten haar niet nog een keer gaan. Wel vond ik het ontzettend sneu voor haar zusje die achterbleef, maar 5 katten, dat gaat echt niet.

Ellen ging net op vakantie, maar een paar weken later was het zover, we konden Ayla gaan halen. Voor de derde keer kwamen we bij Ellen en ook deze keer werden we vriendelijk ontvangen. Moeder Bella liep daar vrolijk het huis rond met haar overgebleven kittens, en tante Angel was er ook al te graag bij. Het waren stuk voor stuk ook hele vriendelijke sociale poezen en zowel de groten als de kittens waren totaal niet bang en al veel gewend. Ayla kwam meteen op ons af, samen met haar 2 zusjes waarvan 1 in de cattery blijft. Daar hebben we nog een tijd koffie gedronken en ondertussen lekker met de katten gespeeld.

Na de rit naar huis, wende Ayla snel aan haar nieuwe leefomgeving. Al gauw werd ze door onze andere katten geaccepteerd en door haar speelse, jonge gedrag lijken ze allemaal een tweede jeugd te hebben. Kortom, we zijn heel blij met Ayla en zullen ons zeker weer tot Ellen wenden als we het ooit in onze bol halen nog een 5e kat te nemen.

Groetjes Geke, Patrick, Liam en de 4 poezen Bacchus, Adonis,
Sara en Ayla


Sinds september hebben wij twee maine coons kittens vanuit Pixie-Bob en Maine Coon Cattery Kianadutch thuis rondlopen. Vanaf het eerste contact met Ellen hadden wij een zeer goed gevoel bij deze fokker. Voor vragen stond zij altijd voor ons klaar en we mochten zo vaak als we wilden bij onze poezen komen kijken. De poezen zijn erg mooi en hebben een heel lief karakter. Zelfs nu, 3 maanden na aankoop, hebben wij nog geregeld contact met Ellen, omdat zij erg geïnteresseerd is in het opgroeien van de poezen die bij haar vandaan komen. Hieruit blijkt dat Ellen nog steeds erg van de poezen houdt en dat ze nooit iets te kort zijn gekomen! Wij zouden deze fokker aan iedereen aanbevelen!

Groetjes Kevin, Sofia, Mowgli en Baloo


Op 19 september zijn Edkor en ik ( Lotte) allebei jarig, elk jaar weer een kadootje verzinnen,mmm valt niet mee, maar we hadden allebei de grote wens een Maincoon . Tja hoe wat en waar haal je die en wat is betrouwbaar, Een kennis van ons die zelf Maincoons fokt had op dat moment geen kittens maar had ons een tip geven van iemand uit Lisserbroek Op haar side stond een onwijs mooi, schattig klein poesje, ja dan ben je al eigenlijk verkocht, maar goed eerst ff contacten, zo gezegd zo gedaan.

We werden super vriendelijk ontvangen en kregen alle tijd om het kleine kitten spul te bekijken, daar kwam een klein meisje, we hadden stiekem al een naam bedacht Tiggy, zo mooi en lief dat koppie, helemaal verkocht. We hadden besloten we doen het, Tiggy komt bij ons wonen,bij onze andere 4 vrienden. Na een paar weken ( onder tussen veel contact en foto’s gekregen) mochten we haar ophalen, oooh ze was nog mooier geworden en een klein ondeugend meisje. We kregen netjes alle papieren mee echt weer super lief ontvangen, tja toen moest Ellen afscheid nemen van Tiggy, we beloofde haar op de hoogte te houden, en dat doen we nog steeds met een wekelijks foto gebeuren en vertellen hoe grappig en ongelooflijk lief ze is.

Wat een mooi kado hebben we elkaar geven. Het is echt waar wat ze zeggen het is een super lief ras. Elke dag genieten we van haar grappen en grollen. En ben heel blij dat we iemand gevonden hebben die betrouwbaar is en dat je weet dat het geen fouten boel is. Mochten we ooit nog eens een maincoon erbij willen weten wij bij wie we zijn moeten. Je hoeft alleen maar te kijken hoe prachtig haar katten zijn en lief ze er voor is, als je dat ziet weet je eigenlijk genoeg. Ellen dankje dat we Tiggy bij jou hebben mogen halen.

 Ed en lotte uit Heteren


Sinds 21 januari  2017 zijn wij  de trotse slavinnen van onze katertjes Simon en Jasper.

Hoe is het zo gekomen. Begin december moesten we, helaas, onze laatste fantastische lieve kater Thomas laten inslapen.

Wat een leegte en verdriet in ons huis om dit verlies. We spraken veel over onze overleden katten (5) waarvan de meeste door ouderdom waren overleden. Ook deed zich ,uiteraard,   de vraag voor ; zullen we wel weer nieuwe katten nemen? Al snel wisten we zeker dat een leven zonder katten voor ons geen optie was.

Bij toeval kwamen we bij het ras Pixie Bob uit, ik meen via een advertentie op Marktplaats waar we zochten naar beschikbare kittens.

Eerst hebben we over het ras informatie opgezocht , belangrijk ook of het ras niet doorgefokt wordt door broodfokkers en of het dit speciale ras wel bij ons past. We waren ervan overtuigd dat dat laatste zeker  het geval was.

Contact gezocht met  Kiana Dutch (van Annemieke en Ellen)  en direct antwoord gekregen. Zij hadden nog 2 kittens (katertjes) beschikbaar,

Een aantal dagen later de reis van Arnhem naar Hillegom gemaakt en kennisgemaakt met Annemieke en Ellen , de katten en de kittens.

Alles zag er zeer verzorgd, schoon en netjes uit. Annemieke en Ellen zijn schatten en verzorgen de dieren optimaal! En wij….waren direct verliefd op de kittens, de katers dus!! Nou ja, eigenlijk wel op alle poezenbeesten die daar rondliepen!!

De zakelijke dingen besproken , afgehandeld en afspraken gemaakt over het contact tussendoor en de datum van het ophalen.

Wij hadden nog tijd genoeg om onze nieuwe kittens van alle gemakken te voorzien in hun nieuwe huis. Nieuwe krabpalen, manden, speeltjes etc. en een enorme bench om ze te vervoeren.

In de tussentijd ook veel contact gehouden met Annemieke over het welzijn van de katten. Ik denk dat Annemieke wel 100 foto’s heeft doorgestuurd tot het moment van ophalen.

Het afscheid nemen viel haar dan ook zwaar !

Vanaf dag 1 ging alles prima met Simon en Jasper. Ze eten en drinken goed,  weten de kattenbak goed te vinden en waren dan ook héél snel gewend. Het is een energiek en ondernemend stel , lief, slim en enorm aanhankelijk.  Net als bij kleine kinderen goed de grenzen aangeven wat wel en niet mag, het woordje “nee” kenden ze al (goed opgevoed, hihihi)  Ze ravotten samen wat af of spelen met ons. Sinds kort mogen ze ook naar boven (1e etage)  en trap- op -en aflopen geeft geen enkel probleem. Eén van de kamers boven is o.a.  ingericht voor hen. Ook daar kunnen ze heerlijk op een krabpaal naar buiten kijken of in het zonnetje liggen. Van de week misschien naar buiten (als t weer het toelaat) in onze afgesloten tuin. Maar bovenal, wat zijn we blij en gelukkig  met deze prachtige , mooie , slimme ondernemende en lieve kittens, we genieten elke dag van ze. We zouden er best nog wel een paar willen. Annemieke en Ellen bedankt voor alle goede zorgen voor de kittens en ook voor alle info naar ons toe. “Kiana Dutch “is een TOP cattery, door ons van harte aanbevolen.  En wie eens wil kennismaken met de Pixie Bobs in Arnhem,  kom gezellig langs !!


Desiree en Carolien, ArnhemHallo Ellen, Samsam is inmiddels een half jaar oud en woont nu alweer 4 maanden bij ons. Al is het dan al even geleden dat ik Samsam bij je hebt opgehaald, wil ik je toch nogmaals hartelijk danken voor dit lieve bijzondere katertje die ons al op vele kopjes en spin partijen heeft getrakteerd. Ik denk nog steeds met veel plezier terug aan de bezoekjes die wij bij je hebt gebracht nadat Samsam was geboren. Naast de gastvrijheid, wat ik erg waardeer, was het ontzettend fijn om te zien hoe liefdevol er met het poezenvolk om ging. Je hebt je liefde echt kunnen overbrengen op Samsam, hij heeft zo’n zacht en lief karakter. Hij vindt het dan ook erg fijn om geknuffeld te worden en neemt daar elke ochtend uitgebreid de tijd voor, hij is zo teder. Hij komt graag op schoot liggen om geknuffeld te worden. En wat is het een knap kereltje geworden met zijn mooie ogen, superzachte mooie vacht, volle staart en zijn speciale geluidjes. U, en de moeder, kunnen trots zijn op jullie werk want zonder jullie goede zorgen was Samsam niet geworden wat hij nu is. Hartelijke groeten en een dikke vette knuffel en pootje van Samsam. Hopelijk tot ziens

groetjes Iwan Lie


Mijn Pixie Bob verhaal

Begin augustus 2015 werd onze Sith (mijn eerste Pixie Bob, 15 maanden oud) ziek. De diagnose was FIP. Poezen met FIP gaan dood en ik was zo aan Sith gehecht (en hij aan mij) dat mijn wereld verging.

Ik moest terug een Pixie Bob hebben als hij naar de poezenhemel was want het is zo’n speciaal ras dat ik nooit meer een ander wil. Omdat je dat ras niet gemakkelijk vindt ben ik onmiddellijk op internet gaan zoeken.

Zo ben ik bij Annemiek en Ellen terecht gekomen. We zijn beginnen mailen en ik heb mijn verhaal gedaan. Ze zijn allebei heel meelevend en ik heb heel veel steun gehad. Mijn idee was om twee kittens te kopen zodat ze niet meer zo aanhankelijk zijn aan mij want mijn hart breekt telkens een huisdier moet gaan maar onze Sith is zo aanhankelijk dat het nog meer pijn deed.

Samen hebben we besproken hoe we dat het beste zouden doen want FIP is besmettelijk dus zolang Sith nog goed was, bleef hij bij mij en konden de kittens niet komen. Annemiek vond het onmiddellijk goed dat de kittens bij haar bleven tot Sith naar de poezenhemel was, ongeacht hoeveel weken of maanden het nog zouden zijn.

Dus ben ik in september naar daar gereden om twee kittens uit te kiezen. Stiekem was ik al verliefd op Toulouse en Berlioz via de foto’s op Facebook en het was ook direct liefde als ik daar kwam!!

Ze werden allebei gereserveerd en mochten vanaf november naar hun nieuwe huis.

We moesten alleen afwachten hoe de ziekte van Sith evalueerde. Annemiek vond het prima dat ze daar bleven, al was het tot maart of nog langer. Super vind ik dat, een fokker die meeleeft met zijn kandidaat adopteerders. Heel veel huisdieren gekocht in het verleden maar nooit een fokker ontmoet die zo met je begaan is!

En precies alsof Sith wist dat er nieuwe vriendjes zouden komen, is hij beetje bij beetje beter beginnen worden!! Hij at weer goed, zijn gewicht ging elke week naar omhoog en de symptomen verdwenen één voor één. Eind oktober was er geen zieke poes meer te bespeuren maar een levendige, speelse Sith die weer mooi op zijn gewicht was.

Wat nu?? Enkele weken later mochten Berlioz en Toulouse naar huis komen maar wat nu met die FIP ?? Zowel Annemiek als ik zijn bij de dierenarts gaan informeren en allebei kwamen ze tot dezelfde conclusie: misschien toch geen FIP maar een hardnekkige infectie?

Om zeker te zijn hebben we de stoelgang van Sith laten onderzoeken om te zien of hij afscheiding van het virus had en na een paar spannende (en tergend langzame) weken kregen we de uitslag: VIRUSVRIJ !!

EN NU ZIJN ZE MET DRIE!!

Ze zijn de beste vriendjes en alle drie aanhankelijk. Toulouse heeft een aaibaarheidsfactor van 1000 en Berlioz is een grote deugniet maar o zo lief!!

Ze zijn allebei hier van half november en het is heeeerlijk met drie Pixie Bobkes in huis. Heel veel leven en evenveel liefde!!

We mailen nog wekelijks naar mekaar en als het er soms niet van komt vraagt Annemiek zelf even hoe het met de kleine fluffy vriendjes is.

Sinds vorige week zijn ze geen “jongen of meisje” meer dus dat gevaar is ook geweken en nu kunnen ze naar hartelust spelen, rennen, klimmen, …

En ik weet nu al dat als de dag komt dat er eentje naar de poezenhemel moet (liefst van ouderdom) ik naar Annemiek bel om een kitten!!

Katrien met Sith, Toulouse en Berlioz


Hai Ellen en Annemieke,

Wij zijn Nathan en Cleo uit Den Haag! En sinds een paar weken zijn we de gelukkige “ouders” van Bao Bao, een pixiebob straightfeet katertje met een perfect staartje! We zijn intens blij met onze nieuwe familielid en dan willen we natuurlijk aan iedereen vertellen hoe leuk de katten en fokkers zijn van jullie Cattery!

Nadat we afgelopen zomer een spontaan bezoekje bij een dierenasiel en een kattencafé hebben gebracht, zijn we op het idee gekomen om zelf ook een kat als huisdier te nemen. Maar omdat we graag goed op wilden voorbereiden en niet zonder bij na te denken een kat wilden aanschaffen, hebben we eerst op het internet de verschillende rassen goed bestudeerd. Zo kwamen we op een gegeven moment een ras tegen waar we nog nooit van hebben gehoord, de Pixie-Bob. Vooral Nathan was meteen verliefd geworden op deze ras, omdat deze katten een eigenschap van een hond zouden bezitten en loyaal zijn tegenover hun baasjes. Bovendien zag de pixie-bob uit als een wilde kat, en dat paste natuurlijk perfect bij een stoere vent zoals hij!

We wisten dat deze ras niet heel bekend was in Nederland, dus we hadden weinig hoop dat we een Pixie-Bob fokker in Nederland zouden vinden… maar gelukkig bleek dit niet zo te zijn, en we kwamen snel achter dat er in Nederland toch nog wel een aantal Pixie-Bob fokkers actief waren! We namen contact op met deze fokkers met de vraag of ze kittens beschikbaar hadden, en we kregen vrij snel reactie terug van Ellen en Annemieke. Ze hadden nog een kitten beschikbaar die net 4 weken oud was… Yay! We mochten meteen diezelfde week langskomen om vrijblijvend kennis te maken met deze cattery en de kittens in Nieuw-Vennep.

En zo belden we op donderdagavond 11 augustus 2016 – opgewonden en zenuwachtig – aan bij Ellen’s huis in Nieuw-Vennep en we werden vriendelijk ontvangen door Annemieke, die de deur opendeed. Eenmaal binnen maakten we kennis met de Ellen en haar lieve katers en poezen in het huis. Ook mochten we meteen kennis maken met de twee kittens, waarvan een katertje nog beschikbaar was voor ons. We mochten van Ellen en Annemieke ook de kittens oppakken en ermee knuffelen. Dat vonden we een erg bijzonder moment: ze waren echt heel klein, lief en schattig!

Natuurlijk waren we daarna meteen verkocht, maar we wilden zeker van zijn dat we een goede keuze hebben gemaakt om voor een Pixie-Bob kitten te kiezen. Daarom hadden we die avond erg veel dingen aan Annemieke en Ellen gevraagd over de karakter en verzorging van een Pixie-Bob. Gelukkig voelden het aan beide kanten goed aan en mochten we uiteindelijk van Ellen en Annemieke de gelukkige ouders van deze kitten worden!

Nadat we het koopovereenkomst hebben getekend en het kitten hebben gereserveerd, moesten we ruim 2 maanden wachten totdat hij 13 weken oud was en wij hem mochten ophalen. In die 9 weken hebben we de tijd gehad om ons goed voor te bereiden op de komst van Bao Bao. We konden met al onze vragen (als beginnende Cat Parents) bij Ellen en Annemieke terecht, en deze vragen werden ook grondig door hen beantwoord. Ook kregen we elke week updates van onze Bao Bao en mochten we zelfs iedere week(!) bij Ellen langskomen om hem met zijn halfbroertje Oliver te zien opgroeien. Die twee waren echt heel leuk samen, en we genoten ook iedere keer weer van de poezen (Majenka en Sara) en katers (Deejay en Bikkel) van Ellen.

Zo gingen de 9 weken gelukkig wat sneller voorbij en voordat we het wisten, was de dag aangebroken om Bao Bao op te halen! Dit was op vrijdag 14 oktober 2016. Samen met onze

mooie reistas waren we naar Nieuw-Vennep gereisd om onze schatje op te halen en tevens afscheid te nemen van zijn lieve halfbroertje Oliver, want die zou de volgende dag naar zijn nieuwe familie in België gaan.

Nadat we afscheid hadden genomen van het ouderlijk huis van Bao Bao, kon eindelijk onze avontuur met hem beginnen! Eenmaal thuis aangekomen in Den Haag lieten we Bao Bao het huiskamer rustig verkennen. Hij was erg nieuwsgierig en ging meteen op onderzoek uit. Zo nu en dan verstopte hij zich onder de kast, maar hij wilde ook gelukkig weer naar buiten komen. Na een aantal dagen was hij gelukkig helemaal gewend aan zijn nieuwe thuis en werd hij ook steeds aanhankelijker bij ons. Hij is echt een schatje en erg speels (vooral ’s nachts) en wil niets liever dan bij ons in bed slapen. We zijn ook erachter gekomen dat er niets leuker is dan iedere dag begroet te worden door een katje bij het opstaan en thuiskomst. Dit is echt heel erg bijzonder! Verder is Bao Bao ook erg geliefd bij andere mensen en katten, en we krijgen erg veel complimenten van mensen om ons heen over hoe mooi en bijzonder onze ventje is.

Kortom, het was voor ons een perfecte keuze om voor een Pixie-Bob kitten te gaan die afkomstig is Cattery Kianadutch! De katten waren 1 voor 1 erg mooi en lief, maar Ellen en Annemieke zijn beide ook erg vriendelijk en professioneel in de omgang, zonder dat het te “zakelijk” wordt. Dit was voor ons een erg aangename ervaring! We zijn erover uit dat we graag nog een broertje of zusje voor Bao Bao willen hebben, dus laten jullie ons weten wanneer er weer kittens beschikbaar zijn, Ellen en Annemieke? 😉

Groetjes van Nathan, Cleo en Bao Bao


In de zoektocht naar een passende raskat kwamen wij bij de Pixie Bob. Nadat we ervan overtuigd waren dat we er één wilde hebben kwamen wij al snel op de site van Ellen en Annemieke terecht. Hier zagen wij verschrikkelijk mooie poezen op foto’s en zagen wij de update dat er kittens op komst waren! Ik heb gelijk gebeld om een afspraak te maken en Ellen kon mij vertellen dat die nacht de kittens geboren waren.
Na het eerste bezoek op 31 januari 2013 waren wij helemaal verkocht. Ellen en Annemieke hebben veel kennis over de poezen en weten dan ook goed te vertellen wat belangrijk is om te weten betreft de verzorging e.d. Het was vanaf ons best een eindje rijden naar Nieuw-Vennep, maar toch zijn we regelmatig langs geweest om ons toekomstige katertje te bewonderen. Vier weken na de geboorte hebben wij onze Thanos gekozen. De kittens waren toen al op de been en we mochten ze ook uitgebreid kroelen. Ellen en Annemieke hebben ons toen al tips en trucs geleerd in de omgang met de kittens. Het viel ons op dat de foksters erg betrokken zijn en het belangrijk vinden dat het goed gaat met alle dieren in huis. Dit gaf ons een fijn en veilig gevoel. Ik kon alle vragen stellen en kreeg daar ook eerlijk antwoord op.

Na twaalf weken en een aantal bezoeken was Thanos volledig ingeënt en klaar om mee te gaan naar zijn nieuwe huis. Wij zijn tot op heden blij dat we gekozen hebben voor Kiana Dutch, omdat wij erg te spreken zijn over de manier van verzorgen vanaf de geboorte tot dat de kittens mee mogen. Daarnaast hebben wij een prácht kater in huis waaraan je kan zien dat hij van goede huize komt!


Groetjes Dewi, Stef en Thanos


Waarom een Pixie Bob? Door een tv programma (101 katten) maakten we kennis met de Pixie Bob. Nooit geweten dat er wat betreft uiterlijk en karakter zo’n aparte kat bestond. Toen we echt op zoek gingen naar een kitten, kwamen we terecht bij Cattery KianaDutch. We zijn op bezoek geweest en ja, dan ben je verkocht. Wat een prachtige katten hebben Ellen en Annemieke. Ook niet onbelangrijk, wat een leuke ontvangst en alle ruimte om kennis te maken met de katten en kittens. We konden alles vragen wat we wilden weten en toen we hadden besloten dat dit de kat voor ons was, ook volop ruimte en hulp om de moeilijke keus te maken welke kitten. Tijdens het wachten, kregen we veel foto’s en informatie over de kittens (ja, het zijn er 2 geworden) , dat verzachtte de wachttijd. Inmiddels zijn het onze Pixie Bobs en ze zijn echt zo bijzonder als dat iedereen verteld. Ze zijn door de eerste weken van hun leven, bij Ellen en Annemieke, al volop gewend aan mensen, alles wat er in en om het huis gebeurd en daardoor ontzettend relaxt. Wij zijn erg blij met onze 2 kittens.

Groetjes bennie en aartje


Bij Ellen en Annemiek kan je echt merken dat ze een hart hebben voor dieren, katten in het bijzonder. Wij kwamen helemaal uit Antwerpen om de kittens te bekijken en het ging er heel gemoedelijk en warm aan toe. Ze besteden speciaal aandacht om het schuchtere wat uit het ras te krijgen zodat ze wat socialer zijn, en dit was gelijk te merken als je door de deur kwam want die kleine rakkers kwamen gelijk nieuwsgierig de boel verkennen. Ellen en Annemiek hebben een weelde aan kennis en ervaring en verder rest er ons niets dan KianaDutch aan te raden aan eenieder die verliefd is op Pixiebobs. Kortom top!

Groetjes Jeo Sook


Hoi wij zijn Guido en Natalie uit Antwerpen , Hoevenen Hier ons pixie-Bob verhaal Op een dag kwam mijn vriend thuis en zei dit moet je zien ik wil ook zo’n poes en ik kijk t was een bobcat en ik zei dit ras ken ik niet maar wel pixie-bobcat en hij zoek eens op of je der één vind . Zo gezegd zo gedaan en gevonden kwam bij kianadutch terecht . Mailtje gestuurd en ja der waren nog kittens beschikbaar dus wij naar Nieuw Vennep om te gaan kijken en mijn vriend was helemaal verkocht en we kozen een kitten hadden nog geen naam maar dat duurde niet lang . Pablo is de naam die hij krijgt , 2 weken later mocht hij zijn vertrouwde omgeving verlaten. Eens thuis gekomen kon hij kennis maken met dalton bull terriër en Jack Britse korthaar . Zo klein hij nog was liet hij direct weten hoe sterk hij wel was blazen krabben dus wij dachten dit komt niet goed , 2 dagen later was hij helemaal thuis en dikke vriendjes geworden . Wij zijn zo blij met ons kitten en dat hij gezond was maar kan ook niet anders bij zo’n lieve mensen als Ellen en Annemiek ! Een aanrader voor iedereen die een pixie-bobcat in huis willen halen . We zijn nu bijna 2 maand verder en kunnen hem niet meer missen haalt kattenkwaad uit zoals een kitten dat moet doen . Doe zo verder met jullie cattery meer dan 5 sterren waard!!!!

Groetjes Guido , natalie en Pablo xxx


In het najaar van 2012 hebben we onze lieve oude kater Whoopi in moeten laten slapen. We missen hem enorm, maar we wisten echter wel dat we wel weer nieuwe katten wouden. Dit keer een stelletje zodat ze altijd elkaar als gezelschap hebben als we aan het werk zijn. Uiteindelijk besloten we voor raskatten te gaan en na enig speurwerk op kattensites kwam de Pixie-Bob al gauw naar boven. Wat een enorm mooie katten met een lief & trouw karakter. Toen we op zoek gingen naar een fokker kwamen we al snel de site van Ellen en Annemiek tegen.

De site kwam erg goed over en de volgende dag hadden we zowel het eerste telefoontje als de eerste kennismaking afspraak. Ellen en Annemieke kwamen erg vriendelijk over en gaven veel informatie over hun katten en de Pixie-Bob in het algemeen. Het was eind november en Kiana was toendertijd krols. Wat we al lazen is waar: Pixie-bobs zijn enorm vriendelijke & aanhankelijke katten, precies wat we zochten.

30 januari was het zover: Kiana was trotse moeder van 6 kittens waarvan wij er na 4 weken 2 uit konden kiezen. Kiana en de kittens liepen vrij door de woonkamer en we mochten ze uitgebreid knuffelen. Onze keuze viel op Bacchus & Adonis, 2 katers waarvan er eentje een lange staart had & een een korte, wat beide bij de Pixie-Bob voorkomt. De weken die volgden waren lang, maar gelukkig werden er veel foto’s geplaatst op Facebook hoe het met ze ging. Ellen en Annemieke voelen zich duidelijk heel betrokken met hun katten. Ook om de vader Timber bekommeren ze zich veel, hij heeft een gesteriliseerd vriendinnetje genaamd Doenja en komt daarnaast ook zeker geen aandacht te kort. De katten bij Ellen en Annemieke hebben een prima sociaal leven. Na onze vakantie toen ze 15 weken waren, hebben we Bacchus & Adonis opgehaald. Het zijn beide schatten van katers en inmiddels na een half jaar al uitgegroeid tot prachtkatten. Het contact met Ellen en Annemieke is ook gebleven en we merken gewoon dat ze zich enorm interesseren & bekommeren in hoe het verder gaat met de kittens.

Groetjes Patrick & Geke


Hallo Ellen und Annemiek,
 
Ich bin Marion und komme aus Deutschland, Ostfriesland in der Nähe der holländischen Grenze bei Bad Nieuweschanz, nach dem ziemlich unerwarteten Tot meiner zwei Connies im Alter von 17 und 15 Jahren (beide an HCM gestorben, was ein schrecklicher Zufall, gleich Beide an dieser Krankheit innerhalb von 3 Monaten zu verlieren), wollte ich erst keine Katze mehr haben.

Nach einer Woche habe ich mich entschieden es geht nicht ohne Katze. Da ich schon Maine Coon süchtig war, musste eine Maine Coon wieder her, die sollte aber nicht alleine bleiben. Somit begann die Suche nach einer Rasse mit Halblanghaar und Wild Look. Bin dann Irgendwie bei der Pixie Bob longhair gelandet. Nach den Beschreibungen im Internet handelte es sich um vermomde honden. Prima, denn die Maine Coon wird als Hundekatze bezeichnet, würde gut passen.

Also auf die Suche nach einem Züchter. In Deutschland war leider keiner zu finden. Da mein Lebensgefährte gebürtiger Holländer ist habe ich mal bei google.nl die Suche angefangen und bin dabei auf kianadutch gestoßen. Hörte sich alles sehr schön an was ich dort gelesen habe. Dann habe ich Michel gebeten dort mal anzurufen, ich verstehe zwar Niederländisch spreche es aber nicht und ich wusste nicht ob die beiden Deutsch verstehen. Dann sind wir 2 Wochen später nach Helligom gefahren und wurden sehr nett begrüßt und es ging sogar zweisprachig Ellen, Annemiek und Michel in Niederländisch und ich auf Deutsch. Die beiden sind so lieb mit den Tieren, wir waren auf Schlag verliebt in den Kleinen Kater mit dem langen Schwanz.

Annemiek hat uns die weitere Zeit immer wieder neue Fotos von dem kleinen Pemba geschickt, damit wir auf dem laufenden sind und seine Entwicklung verfolgen konnten… Beim Abholen des kleinen Pemba war Annemiek leider nicht da, aber wir wurden von Ellen herzlichst begrüßt obwohl sie krank war…


Pemba hat die 3 Stunden Autofahrt gut überstanden. Er lag auf meinem Arm, wollte absolut nicht in der Katzenreisetasche bleiben. Auf dem Arm ging es dann und Michel musste um die 100 km/h fahren, dann war alles okay, wurde er langsamer fing Pemba an unruhig zu werden. Er ist schnell und mag das Schnelle, kleines Energiebündel. 😉
Als wir zu Hause angekommen sind, haben wir Ihn als ersten auf das Katzenklo gesetzt., 10 Minuten später ging er von alleine drauf. Dann sah er Babu, den kleinen Maine Coon Kater, den ich Ihm als Freund besorgt hatte. Beide sind am 31.07. geboren. Nach ein paarmal fauchen und knurren war alles gut. Die Nacht haben sie gemeinsam aneinander geschlafen und bis heute ist toben und schlafen mit gegenseitigem Körperkontakt ist Pflicht.

Nach kurzer Eingewöhnung habe ich die beiden kleinen Kater meinen Tierarzt vorgestellt. Der war begeistert und erkundigte sich sehr interessiert nach der Rasse Pixie Bob. Die kleinen wurden von ihm gelobt, sie sähen sehr gut aus.
Ich möchte mich noch einmal ganz herzlich bei Ellen und Annemiek bedanken, dass ich euch, eure Katzen kennenlernen konnte und den kleinen Pemba mit nach Hause nehmen durfte. Er hörte von Anfang an auf seinen Namen und kannte das Wort nein, auch auf Deutsch.


Op speurtocht naar een therapiehond kwam ik erachter dat het in mijn geval logischer zou zijn om te gaan werken met katten. Ik heb er al vier. Ik ben een echt kattenmens. En met 1 van hen ga ik al op pad. Maar met hem ben ik gaan trainen toen hij al volwassen was. Hoe zou het zijn om een kitten helemaal op te leiden tot therapiekat? Kan dat eigenlijk? Wat voor ras kat zou daar geschikt voor zijn? En al speurend kwam ik op het ras Pixie-Bob. En vond ik Kianadutch cattery. Het klikte gelijk! Toen ik aan Annemieke vertelde waar ik naar op zoek was en hoe ik op dit ras was gekomen was ze gelijk helemaal enthousiast en ze zou voor me in de gaten houden of er een kitten geschikt zou lijken voor een therapiekattraject. En ja hoor! Op haar advies ben ik nu het trotse baasje van Elfie!

Annemiek was al begonnen met oefenen met een tuigje en het ging prima! Er was en is heel veel contact met Annemarie en Ellen en ik ben superblij met ze. Voor ons allen is therapiekat een nieuwe insteek en ik merk hoe fijn het is om samen met Annemiek en Ellen hierover te sparren.

Inmiddels maakt Elfie deel uit van mijn kattenfamilie en ze is al helemaal thuis. Naast Elfie is haar Zusje ook meegekomen.
Auryn en Elfie. Elfie is heel nieuwsgierig en gaat overal op af. Auryn is wat bedachtzamer maar apporteert inmiddels.

Ik geniet van allemaal! Nu is mijn kattenfamilie compleet. Mede dankzij Ellen en Annemiek gaan we een prachtige en bijzondere toekomst tegemoet, en ik weet zeker dat we contact zullen houden.


Beste Ellen en Annemiek,

Wij zijn in oktober bij jullie geweest om een kitten uit te zoeken, we werden heel goed ontvangen en hebben een uitgebreid gesprek gehad! Toen hebben we ons hart verloren aan Tommy en die ook uitgezocht ! 1 nov mochten we hem ophalen! Eenmaal thuis twijfelde ik of we er toch maar niet 2 moesten nemen!! Toch maar besloten omdat ik veel had gelezen dat 2 toch beter was! Dus een poesje erbij!!! 1 november was de dag dat we ze op gingen halen !  Wat zijn ze lief en prachtig ! De eerste dag zaten ze eigenlijk alleen maar onder de bank maar de tweede dag kwamen ze tevoorschijn! Wat een stel!!! Ze speelden wat af samen! Maar ik had ogenschijnlijk een grote fout gemaakt want ze waren heel erg op elkaar gericht en niet op ons, dus ik dacht wat heb ik gedaan!!! Annemiek het probleem voorgelegd en besloten om het poesje terug te brengen! Ik had haar nog maar 4 dagen dus was nog niet echt gehecht !

Zo gezegd zo gedaan , dus terug naar Annemiek , tuurlijk vond ze het vreselijk! ( begrijpelijk ook!) het was tenslotte mijn stomme fout! Keurig mijn geld teugen hopend dat ze snel een goed huisje vind voor die lieve meid! Bij de keuring van de dierenarts was inmiddels gebleken dat onze Tommy een hartruisje had, dus dat was ook weer spannend!! Annemiek en Ellen vonden het ook vreselijk en boden meteen aan om de kosten hiervan te betalen !! Echt heel goed geregeld allemaal !!! Maar het belangrijkste vond ik toch de gezondheid van onze lieve Tommy!! Want hij is zo lief!!! 30 november weer naar de dierenarts voor de 2e checkup, en ze hoorde weer de hartruis ! We konden wel door de grond zakken!!! Dus we moesten voor de zekerheid een hart echo laten maken!! Annemiek op de hoogte gebracht en die stemde meteen in, die zei liever 10 x voor niks dan 1x te weinig!!

Maandag 7 dec de echo gedaan , en wat had Tommy weer een belangstelling bij de dierenarts, ze vinden hem allemaal geweldig !! En gelukkig er is niets met hem aan de hand!!! Pffff wat waren wij opgelucht!!! Door de stress gaat zijn hartje zo tekeer dat dat een ruisje veroorzaakt , maar verder is hij kerngezond !!! Dus nu kunnen we volop van hem gaan genieten, want in ons achterhoofd zat toch altijd de angst dat hij echt wat aan zijn hart zou hebben ( HCM )) maar gelukkig we kunnen voorop van hem gaan genieten!!! Annemiek ook reuze opgelucht natuurlijk!! Zoals gezegd de rekening ingediend en meteen de volgende dag stond het op de rekening ! Petje af voor deze 2 kanjers!! ( Annemiek en Ellen) waren alle fokkers maar zo dan zou het voor de dieren allemaal veel beter aflopen !!! De Pixie Bob is een geweldig ras en ik zou het zeker ten zeerste aanraden om ze bij KIANA DUTCH te kopen!!

Ik zal ook nog even wat vertellen over onze lieve Tommy hoe hij thuis is!!!
Hij is super aanhankelijk , als je thuis komt gooit hij zich al rollend voor je voeten en laat zich dan uitgebreid aaien!!! Ook als mijn kinderen op visite komen rent ie op ze af!! Verder volgt ie ons overal in huis en is reuze nieuwsgierig bij alles wat je doet! De computer is ook zo een favoriete plek van hem!!! Hij is gek op het spelen met veren en propjes!! Terugbrengen heeft ie nog niet helemaal door!!! Wel ben ik hem aan het wennen met een tuigje, dat gaat eigenlijk best goed! Slapen doet ie altijd bij ons op schoot of languit in je armen!! Hij is gek op knuffelen en aaien!! Kortom een lieverd!! Ik kan het iedereen aanraden!!

Mieke


Nog een Pixie Bob?? Wij hebben al een Pixie Bob van bijna 5 jaar oud. Ze heet Kyra, is langharig met spots en met normale tenen en een lange staart.

Dit is zo’n lieve poes en zeer aanhankelijk, net een hond in een kattenlijf.
Overal loopt ze ons achterna en als je ergens bezig bent gaat ze meestal net daar zitten of liggen waar wij bezig zijn. Verder hebben we nog 2 andere ras katten die trouwens ook heel lief zijn.

Ik, Jeanine, wilde altijd nog eens een pixie bob, maar dan wel met een kort perfect staartje en polytenen. De vorig cattery waar Kyra vandaan kwam is er mee gestopt. Toen zijn we verder gaan zoeken en kwamen we al gauw bij Ellen en Annemieke uit op hun website.

Nieuw-Vennep is voor ons een eind weg want wij wonen in Limburg maar dat kon de pret niet drukken. We hebben ons aangemeld met onze wensen, maar helaas er was op dat moment geen nestje met onze gewenste kat.

Na 4 maanden gewacht te hebben kregen we te horen dat er op 10 Maart een katertje met onze wensen geboren was met polytenen en een perfecte korte staart. We wilden eigenlijk een vrouwtje maar die in dit nest hadden niet met onze wensen.

Wijzelf hebben namelijk al 3 vrouwtjes poezen en dachten daar kan geen mannetje bijgezet worden. Wij zijn door Ellen en Annemieke overtuigd dat dit goed kon en toen hebben we ja gezegd.

Wij zijn 2 keer naar Nieuw-Vennep gereden om te gaan kijken naar onze lieve kleine Djovi. Dat is 2.5 uur heen rijden en 2.5 uur terug. Een hele reis om onze Djovi te bewonderen. We werden daar goed opgevangen en we konden genoeg tijd nemen om Djovi te knuffelen. Onze kids genoten met plezier van allemaal die pluizenbollen. De vader van Djovi is Timber en de moeder is Kyra (nee niet onze Kyra).

Op 5 juni was dan eindelijk de grote dag dat we Djovi konden ophalen, en we genieten er elke dag van.

Onze andere katten moesten wel even wennen aan hun nieuwe huisgenoot maar dat komt allemaal goed.Djovi zal dadelijk een keer gecastreerd moeten worden wat ook beter is voor de dames. Het karakter is heel speciaal van een Pixie Bob en dat moet iedereen zelf ondervinden.

Het is een echte aanrader!

Groetjes Gé-Jeanine-Rik en Sanne Peeters, Panningen Limburg